“کوفته تبریزی”; میراث آذربایجان



«کوفته تبریزی» یکی از غذاهای معروف و محبوب در منطقه آذربایجان ایران است که خاستگاه اصلی آن آذربایجان شرقی است. و مردم این استان این غذا را بیشتر برای مهمانان ارزشمند خود طبخ می کنند. اما چند سالی است که این غذای سنتی در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده است. مهارت سنتی تهیه «کوفته تبریزی» به شماره 1789 مورخ 10 اسفند 1396 در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده است و علی فلسفی میاب مسئولیت ثبت میراث ناملموس آذربایجان را بر عهده دارد. شرقی درباره جزئیات این پرونده و ارزش های فرهنگی و جایگاه این غذای سنتی به ایسنا گفت: کوفته «تبریزی» یکی از غذاهای فرهنگی استان آذربایجان شرقی است که این غذا در هر خانه ای از این استان طبخ می شود و مورد توجه است. به عنوان یکی از غذاهای ارزشمند این منطقه ملی شده است. این کارشناس ثبت احوال افزود: کوفته تبریزی در زمستان و در اعیاد مذهبی و ملی تهیه می شود و شاید در شهرهای دیگر هم طبخ می شود اما همانطور که از نامش پیداست یک غذای تبریزی است. و در پخت و پز و ظاهر آن با شهرهای دیگر تفاوت هایی دارد. کوفته تبریزی را معمولاً در سایز بزرگ تهیه می کنند و گوشت به کار رفته در آن را به جای چرخاندن به صورت دستی در هاون سنگی یا چوبی می کوبند. یک تخم مرغ آب پز داخل کوفته قرار می گیرد. لپه، آلو، سبزی معطر، زرشک، نمک و فلفل، پیاز، روغن و زردچوبه از دیگر مواد اولیه تهیه کوفته تبریزی است که در مناطق دیگر نیز استفاده می شود. به گفته فیلسوف میاب، این غذای تبریزی یکی از ارزش های مهمان نوازی آذربایجان شرقی است. زیرا خانواده ها بیشتر این غذا را برای مهمان عزیزانشان تهیه می کنند و با این کار برای مهمانان خود ارزش قائل هستند و در برخی از مناطق آذربایجان شرقی حتماً در ایام قربان و غدیر این غذای سنتی را طبخ می کنند. به جز کوفته تبریزی، مهارت یا طرز تهیه بیش از 28 نوع غذای محلی و سنتی در استان آذربایجان شرقی به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید