طرز تهیه مربای گریپ فروت



طرز تهیه مربای گریپ فروت را در این مطلب به شما آموزش می دهیم. همانطور که می دانید گریپ فروت یک میوه خاص و مفید پاییزی است که خواص زیادی دارد. این میوه که از خانواده مرکبات است طعمی ترش و تلخ دارد و می توان از آن مربای خوشمزه درست کرد. مواد لازم: گریپ فروت قرمز: ۶ یا ۷ عدد شکر سفید: ۳ فنجان فرانسوی دسته دار طرز تهیه: تهیه مربای گریپ فروت یکی از ساده ترین کارهایی است که می توانید در آشپزخانه انجام دهید. برای تهیه مربای گریپ فروت فقط به چند عدد گریپ فروت تازه و مقداری شکر نیاز دارید. در مرحله اول طرز تهیه مربای گریپ فروت باید پوست آن را جدا کنید. برای این کار ابتدا باید با یک چاقوی تیز سر و ته مربا را جدا کنید. سپس پوست ضخیم گریپ فروت را به همراه پوست نازک گریپ فروت از میوه آن جدا کنید. این کار را به گونه ای انجام دهید که پس از برداشتن پوست، پوست نازکی روی گریپ فروت باقی نماند. پس از بریدن پوست ضخیم گریپ فروت، حالا باید گوشت گریپ فروت را با کمک چاقوی تیز از پوست نازک آن جدا کنید. برای این کار می توانید گریپ فروت را در یک کاسه بریزید. سپس به نوبه خود بر روی پوست نازک گریپ فروت ایجاد کنید و گوشت آن را جدا کنید. گریپ فروت شما له شده باشد فرقی نمی کند، زیرا برای تهیه این مربا هم به تفاله و هم آب گریپ فروت نیاز دارید. در این مرحله از تهیه مربای گریپ فروت باید تکه های گریپ فروت را به همراه آب آن در قابلمه بریزید. سپس شکر را اضافه کنید و مواد را با ملاقه خوب هم بزنید. شعله گاز را روی حرارت متوسط ​​روشن کنید و بگذارید مخلوط گریپ فروت و شکر بجوشد. قوام مربا بعد از شروع به جوش آمدن مربا، حرارت را کم کنید و بگذارید مربای گریپ فروت شما روی حرارت ملایم بجوشد تا به غلظت دلخواه برسد. در ابتدای پخت مربا باید هر از چند گاهی مربا را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. سپس اجازه دهید مربا آماده شود. بعد از حدود 15 دقیقه مربا به غلظت دلخواه می رسد و تقریبا آماده است. در این مرحله حتما غلظت مربا را چک کنید و اگر مربای شما به اندازه کافی غلیظ است، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا کاملا خنک شود سپس در ظرف درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید. نکات و ترفندهای طرز تهیه مربای گریپ فروت برای تست غلظت مربای گریپ فروت خانگی می توانید یک کاسه را به مدت یک ربع در فریزر قرار دهید. سپس یک قاشق مرباخوری را در ظرف بریزید. حالا انگشتتان را در وسط مربا فرو کنید. اگر مربا در اطراف لبه های انگشت شما چروک شد، به این معنی است که جا افتاده است. هنگام تهیه مربای گریپ فروت خانگی حتما تمام پوست های نازک و سفید میوه را جدا کنید زیرا این پوست ها بافت سفتی دارند و مربا را تلخ می کنند. از آنجایی که گوشت گریپ فروت پکتین کمی دارد و بیشترین مقدار پکتین در پوست آن است، بهتر است برای تهیه مربای گریپ فروت از «شکر بلوری» یا قندهای پکتین دار استفاده کنید. با این کار مربا سفت تر و غلیظ تر می شود. به طور معمول بهتر است از شکر 1.5 تا 2 برابر وزن میوه استفاده شود. البته میزان شکر این مربا با توجه به ذائقه شما می تواند متفاوت باشد. اضافه کردن طعم دهنده در صورت تمایل می توانید مقداری پودر هل، پودر زعفران یا زنجبیل و چوب دارچین را به مربای خود اضافه کنید تا مربای گریپ فروت خوش طعم شود. افزودن مقداری آبلیموی تازه طعم خوبی به مربا می دهد و ماندگاری آن را افزایش می دهد و از شیرین شدن مربا جلوگیری می کند. بعد از تهیه مربای گریپ فروت می توانید از پوست آن برای تهیه مربای پوست گریپ فروت نیز استفاده کنید. برای اینکه مربای گریپ فروت خوش رنگ شود، بهتر است در هنگام پخت، سر مربا را جدا کنید. ماندگاری بیشتر برای افزایش ماندگاری مربای گریپ فروت می توانید آن را به صورت کنسرو نگهداری کنید. برای این کار ابتدا باید شیشه های مربا را در آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه آنها را بردارید. بعد از آماده شدن مربا آن را در شیشه های داغ بریزید و درب آن را محکم ببندید. سپس شیشه های مربا را به مدت 10 دقیقه در آب بجوشانید. بعد از 10 دقیقه شیشه های مربا را از آب در حال جوش خارج کرده و روی حوله قرار دهید تا خنک شوند. با این روش می توانید مربای گریپ فروت را بیرون از یخچال نگهداری کنید و ماندگاری آن را تا حد زیادی افزایش دهید. هنگام تهیه مربای گریپ فروت درب قابلمه را روی آن نگذارید زیرا باعث کدر شدن و تغییر رنگ مربا می شود. برای جلوگیری از شکرک زدن مربا باید اجازه دهید مربا آرام آرام بجوشد و به اصطلاح قوام بیاید. اگر مربای گریپ فروت شما بعد از مدت کوتاهی شروع به کپک زدن کرد، می توانید قالب را بردارید. سپس مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره بجوشانید. گاهی اوقات کپک زدن مربا به دلیل قند کم آن اتفاق می افتد. شکر زدن مربا اگر مربای گریپ فروت شما شروع به شکرکردن کرد، می توانید کمی آب جوش و مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و سپس مربا را چند دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. برای تهیه مارمالاد گریپ فروت می توانید میوه را پس از جدا کردن پوست آن کاملا له یا له کنید. سپس شکر را به آن اضافه کنید و مربا را بپزید. برای تست غلظت مربا باید توجه داشت که غلظت شهد آن شبیه عسل باشد. می توانید مقداری از شهد مربا را بردارید و سپس قاشق را زیر و رو کنید. اگر شهد مربا به سختی از قاشق بریزد یعنی به قوام مناسبی رسیده است. اگر مربای شما آبکی بود، بهتر است چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود.

دیدگاهتان را بنویسید