طرز تهیه بوزا; نوشیدنی سنتی و مغذی ترکی



بوزا یکی از محبوب ترین نوشیدنی های زمستانی ترکیه است و اسموتی تخمیر شده ای است که معمولا از گندم، ارزن، جو، جو دوسر یا بلغور تهیه می شود. بوزا یک نوشیدنی قدیمی است که نه تنها در ترکیه بلکه در کشورهایی مانند قزاقستان نیز از هشت هزار سال پیش وجود داشته است. قرقیزستان، آلبانی، بلغارستان، مقدونیه، مونته نگرو و کوزوو، تاریخچه ای طولانی دارد. برای تهیه بوزای ترکی به مواد اولیه زیادی نیاز ندارید. همچنین با وجود اینکه این نوشیدنی دارای دستور پخت سنتی است، در یافتن مواد اولیه آن مشکلی نخواهید داشت. بوزا به طور سنتی در لیوان های معمولی که روی آن دارچین و نخود بوداده شده سرو می شود و بسته به علاقه می توانید آن را بنوشید، با قاشق میل کنید یا روی آن بریزید. هر دو را هر طور که دوست دارید انجام دهید. نوشیدنی ترکی بوزا یکی از سنتی ترین نوشیدنی هایی است که معمولا در فصل زمستان به فروش می رسد. اگرچه این نوشیدنی گرم نیست اما با روزهای سرد و برف همراه است. زیرا اثر گرم کننده دارد. با این حال، می تواند یک نوشیدنی تابستانی نیز باشد زیرا سرد سرو می شود. در این مطلب نگاهی به تاریخچه بوزا در ترکیه و طرز تهیه این نوشیدنی سنتی انداخته ایم. آنچه در این مقاله خواهید خواند: تاریخچه بوزا ترک های آسیای مرکزی از قرن دهم میلادی شروع به ساختن بوزا کردند. از آنجایی که بوزا به طور طبیعی حاوی مقدار کمی الکل است، در قرن هفدهم، زمانی که سلطان محمد چهارم تمام مشروبات الکلی را ممنوع کرد، ممنوع شد. عثمانی و همچنین در جامعه رواج یافت. حاجی صدیق که کاشف بوزای معروف امروزی و بنیانگذار برند وفا است، در سال 1870 از آلبانی مهاجرت کرد و در منطقه وفا استانبول اقامت گزید. نسخه جدید ضخیم تر، کمتر تند بود و در سال 1876 به یک برند تبدیل شد. در حال حاضر تعدادی از تولیدکنندگان بسیار معروف بوزا در ترکیه وجود دارد که Vefa معروف ترین آنها در سراسر کشور است. باید دید این مغازه کوچک در زمستان چگونه پر از مشتری می شود! در این مغازه نه صندلی و نه میزی وجود دارد، مردم فقط کنار هم می ایستند و یکی از لیوان های پر از این پودینگ شگفت انگیز را روی پیشخوان می گذارند و می خورند. حتی نیازی به سفارش هم ندارند، فروشندگان لیوان ها را از قبل آماده می کنند تا مشتریان به راحتی یکی از آن ها را بردارند و از نوشیدنی خود لذت ببرند. در ترکیه معمولاً بوزا را در خانه تهیه نمی کنند. زیرا تولیدکنندگان خوبی در آنجا وجود دارد و حتی در سوپرمارکت ها فروخته می شود. اما برای آن دسته از دوستداران بوزا که از ترکیه دور هستند، در ادامه به تهیه نسخه مدرن و بدون الکل این نوشیدنی سنتی می پردازیم. مواد لازم برای 8 لیوان بوزادو و نصف پیمانه گندم سیاه، نصف پیمانه برنج، 15 پیمانه آب، نصف قاشق چایخوری مایه خمیر، یک قاشق غذاخوری شکر و نصف پیمانه شکر. برای تزیین دارچین و نخود تفت داده شده را اضافه کنید طرز تهیه بوزا 1- در قابلمه بزرگی 14 پیمانه آب بریزید. 2- بلغور و برنج را خیلی خوب بشویید و به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا مواد به صورت خمیر درآیند. 3- مواد را اضافه کنید با یک الک ریز صاف کنید و با کفگیر فشار دهید. مواد باقی مانده را دور بریزید. 4- بگذارید حدود 2 ساعت در آفتاب بماند. 5- یک قاشق غذاخوری شکر و مایه خمیر را با یک فنجان آب مخلوط کنید و به قابلمه اضافه کنید و سپس درب آن را ببندید. 6- در ظرف را بگذارید حدود 20 ساعت در جای خنک بماند و هر یک ساعت هم بزنید. 7- بعد از 20 ساعت بقیه شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. 8- آن را در یخچال نگهداری کنید. نکات مهم برای تهیه این نوشیدنی غلیظ و آرامش بخش. معمولا سرد سرو می شود و با دارچین تزئین می شود و روی آن نخود تفت داده می شود. از آنجایی که بوزا یک نوشیدنی تخمیر شده است، باید زمان کافی برای تهیه آن داشته باشید و منتظر بمانید. این نوشیدنی ترکی به تازه مادران توصیه می شود. زیرا باعث افزایش شیر مادر می شود. این نوشیدنی مالت از سمولینا تهیه می شود و از نظر کربوهیدرات بسیار غنی است و به اندازه پودینگ غلیظ است. نوع سنتی بوزا ساده است. اما برخی افراد نوشیدنی خود را با انواع نعناع یا گاهی با میوه هایی مانند انار یا خرمالو میل می کنند. در ترکیه بوزا بیشتر از گندم تهیه می شود و در کشورهای دیگر از ذرت، جو، چاودار یا گندم سیاه نیز استفاده می شود. این نوشیدنی حاوی مواد مغذی مانند پروتئین، کلسیم، آهن، روی، فسفر، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است. با طعم بوزا به ترکیه سفر کنید مقاله مرتبط: بوزا یک نوشیدنی زمستانی و یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های شناخته شده در ترکیه است که تجربه طعم آن را در سفر به ترکیه نباید از دست بدهید. فصل بوزا بین 15 سپتامبر و 15 می است. وقتی فصل زمستان فرا می رسد، فروشندگان دوره گرد در مناطق خاصی شروع به فروش بوزا در قوطی های بسته کوچک با سبک خاص خود می کنند. به گونه ای که توجه همگان به بوز معطوف شود. در گذشته، بوزا توسط دست فروشان خیابانی فروخته می شد. اما اکنون، این نوشیدنی کلاسیک زمستانی را می توان در فروشگاه های مختلف از جمله سوپرمارکت ها یافت. اگر این نوشیدنی زمستانی و مقوی را در خانه درست کردید، حتما تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران کوجارو در قسمت نظرات همین مطلب بنویسید یا از نوشیدنی بوزا خود عکس بگیرید و کوجارو را در اینستاگرام [email protected] تگ کنید. با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید